maandag 6 december 2010

Trend report: Haarmode 2011

Dat kleding de man maakt mag duidelijk zijn. Vandaag gaan we echter een stap verder met: haarmode. En daarvoor hebben we hulp gevraagd, niet van zomaar iemand, nee van haarmode ontwerpster Marianne Driessen. Deze dame zit alweer 35 jaar in het vak en weet nu al hoe we ons haar dragen in 2014! Zover gaan we niet. Marianne vertelt ons vandaag wat de haartrends voor mannen in 2011 zijn.

Marianne zit alweer 35 jaar in de mode, zowel op nationaal als internationaal niveau. Ze is onder andere werkzaam geweest als kapster, haarmode ontwerpster, visagiste, make up artist, styliste, kleur en kleding adviseuse, nagelstyliste en vertegenwoordigster. Ze was eindverantwoordelijke bij shows en demonstraties, ontwikkelde cursussen en onderwijs, gaf les op scholen en advies aan bedrijven. Een greep uit de bedrijven waar ze voor heeft gewerkt: Wella, Keune, Roverhair, Dome hairextensions, Dior, Chanel en Shiseido. Om kort te gaan, we hebben een dame gevonden die weet waar ze over praat!

In deze extra lange haar special vertelt Marianne over de vijf belangrijkste haarmode trends voor mannen. Daarnaast vertelt ze meer over trends op het gebied van baarden en snorren, maar ook over kleuren, de dont's en ze sluit af met praktische tips. En waar ik helemaal blij van word, ze heeft ook nog eens de juiste producten opgezocht om je haar perfect te stylen!

Herenhaarmode 2011
Bij een trendy man hoort in 2011 een nonchalante look met een gestileerd “randje”.

Korte coupe:
Draag de zij- en achterpartij kort met ietsje langer bovenhaar met bakkebaarden plat geknipt tot halverwege je oren. Je haar mag je losjes omhoog dragen met losse plukjes op het voorhoofd. Föhnen is bij dit kapsel niet nodig.

Variatietips:
Smeer als je haar nog nat is er wat Fructis Style Wax 75 ml (€ 5,45) in en kam het zo strak mogelijk naar achter. Je kunt dit product ook gebruiken om het haar eens “rommelig” naar voor toe te kammen.

Korte coupe met langer bovenhaar:

Laat je kapper een rand kort scheren ter hoogte van je slapen naar je atlas knobbel toe. Het bovenhaar blijft minimaal een centimeter of 7 (mag ook langer), wordt gesliced (gesliced haar is met het mes gesneden in onregelmatige lengtes in plaats van met de schaar stomp geknipt) en valt gedeeltelijk over het geschoren gedeelte heen. Föhn het (voor voller ogend haar) eerst droog en smeer daarna Got2b Wax En Specialty Warhoofd 100ml (€ 6,49), voor een nonchalantere look.

Variatietips:
Kam je haar na het föhnen losjes vanuit de kruin schuin naar voren en spuit er wat Andrelon Haarspray Shine & fix 250 ml (€ 3,99) over heen.
Of föhn je haren ook eens omhoog. Spuit dan op je handen en je haren wat Got2b Spray Bikkelhard 300 ml (€ 6,49) en trek tussen je handpalmen je haren schuin omhoog in een losse “hanenkam”.

Slordige Beatles coupe:
Het haar is overal zo’n 10 centimeter (eventueel het bovenhaar nog langer) waarbij de oren bedekt blijven. Föhn je haren van achteren naar voren en doe er voor het föhnen iets Keune Mousse Soft Brushing 150 ml (€ 8,50) in. Als je haar droog is wrijf je wat Studio Wax Fix&shine High Gloss 75 ml (€ 6,00) in je vingers en kam je met je vingers het haar van achter naar voor. Je haar mag gerust voor één oog hangen.

Variatietips:
Gebruik dezelfde producten als hierboven. Föhn het haar losjes naar achteren waarbij je de voorkant een beetje omhoog trekt. Kam dan met je vingers je haar losjes achterover. Of kam met je vingers een zijscheiding en wrijf aan de kant van de scheiding je haar wat strakker achter je oor.

Lang haar:

In 2011 draag je lang haar niet langer dan je schouders (liefst dat het er net niet op “leunt”). De onderkant blijft vol en de bovenharen in lange lagen (15 tot 20 cm). Buig je hoofd voorover (voor veel volume) en föhn je haar met behulp van Nivea Hair Mousse Volume 150 ml (€ 4,49) droog. Smeer wat Palmers Hair Soft Formula Shaping Wax 110 gr (€ 4,99) in je handen en wrijf dit door je haren maar blijf een paar centimeter van de hoofdhuid vandaan.

Variatietips:
Föhn het haar niet of zonder volume en smeer er New Wave Ultr Effect Conditioning Wax 150 ml (€ 5,10) in en kam alles naar achteren.

Hitler look:
Schrik niet! Ook de “Hitler-look” komt weer helemaal terug. Denk aan een kort geschoren rand met erover of erop liggend langer bovenhaar in stompe lijn geknipt. Je kamt of föhnt het haar met een sterke zijscheiding en smeert er Murray-s Hair Glo 85 gram (€ 4,95) in.

Variatietips:
Doe het zelfde als hier boven maar laat nu een “vettige” lok vanuit de zijscheiding op je voorhoofd vallen. Of kam juist je haar strak met vet naar achteren.

Baarden en snorren:
Qua baard mag bijna alles, van een volle baard (zolang het maar geen lange baard is) tot een stoppelbaard. Ringbaardjes, D’artignan-baardje , Zorro snor, glad geschoren mag ook. Bij elke baard hoort ook een snor, aangepast aan de lengte van de baard. Een baard zonder snor mag dan weer niet!

Bakkebaarden mogen van net één cm lang tot aan je kaak en alles er tussen in, zolang ze maar niet dik en/of onverzorgd zijn.

Als je baard en snorhaar “onrustig” oogt wrijf dan een heel klein beetje Murray's Hair Pommade 32 gram (€ 3,50) warm in je handen en wrijf dit over baard en/of snorhaar.

Haarkleur:
Het haar een kleurtje geven mag gerust. Let wel op dat het natuurlijk oogt, dus geen donker type met blond haar of omgekeerd. Opvallende plukjes en coupe soleil lichter dan twee tinten van je natuurlijke kleur e.d. zijn not done. Met natuurlijk grijs haar is in 2011 ook niets mis.

Absolutely Not done:
* Langer dan schouderlang haar.
* Je haren in een staart dragen.
* Kaal geschoren hoofden zijn absoluut niet meer trendy, maar zullen het straatbeeld nog wel een poosje ”sieren”.
* Lange baarden en/of dikke snorren.
* Blonde plukken of geblondeerd haar.
* Te donker of te licht geverfd haar.

Tips:
* Laat je haar (ook als je het langer draagt) regelmatig knippen. Een goede coupe bespaart je nu eenmaal dagelijks veel werk.
* Verzorg je haar voor en tijdens het stylen goed met de daarvoor bestemde producten.
* Pas de shampoo en conditioner aan je haartype aan.
* Mocht je last van schilfertjes hebben gebruik dan een anti roos shampoo, bijvoorbeeld Aloe Care Shampoo Anti-roos 250 ml (€ 7,70) of Louis Widmer Antiroos shampoo zonder parfum 150 ml (€ 9,90).
* Gebruik altijd voor het föhnen een mousse of andere haarbeschermer tegen uitdrogen door de hitte van de föhn. Doe dit ook als je haar blootgesteld wordt aan zon en zee.

Wij bedanken Marianne voor al deze info die ze met ons wilde delen! Wil je Marianne ook een persoonlijk bedankje sturen of gewoon op de hoogte blijven? Volg haar ook op Twitter.

ClothesMakeMen, grabs you by the clothes.

4 opmerkingen:

  1. Nivea hair mousse lijkt me een goed product voor mijn zoon.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Cool, maar met mijn Stalin-look kan ik de straat niet meer op begrijp ik. Haha, hitler-look, love it.

    Erg nuttig en zal komende weken vaak terugkijken om te bepalen wat ik met dat donzen petje ga doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @Annemiek Mooi! Ben erg blij met de uitleg & met producttips hoe de kapsels te maken.

    @Arjan Nee Stalin kan zeker niet meer! Zeker niet nu de Russen het WK krijgen ;).

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik deel de wrok... bont gemutste droeftoeters!

    BeantwoordenVerwijderen