maandag 20 december 2010

3 x : Kerst

Kerst staat weer voor de deur. Oftewel je rent van hort naar her. Je kent het wel, eerst even bij de grootouders op bezoek, daarna door naar het etentje met je (schoon)familie en daarna (eindelijk) een tof feest. Maar als een echte vent, heb je geen zin om je tien keer om te kleden. Maar er goed uitzien wil je wel (ja echt)! Dus wat doe je dan? Dress smart. Hoe? Dat lees je natuurlijk hier!

Eerste stop: Ooms & Oops
Dresscode: the Good Boy
Gezellig met de hele familie en aanhang bij ooms & oops de kerstkado's onder de boom uitpakken. Wat er hier van je wordt verwacht is natuurlijk de brave jongen. "Och, wat word je al groot." Oftewel een schoon overhemd en iets wollig, bijvoorbeeld een trui, vest of spencer. Doordraven met een rendiertrui, hoeft van mij dan weer niet.

Tweede stop: de (schoon)familie
Dresscode: the Gentleman
Nadat je bij ooms & oops wegrijdt wissel je het wollige in voor een mooi colbert en een stropdas (of vlinderdas). Ook al zeggen ze nog zo beleefd: "Jongen, je had je toch niet zo hoeven aan te kleden". Het wordt erg gewaardeerd als je het wel doet. Het is een token van respect. En zeker de dames zullen hier blij mee zijn, geloof mij nou maar.

Naast mooie kledij, vergeet je niet als een echte gentleman te gedragen. Vul bij iedereen het glas bij (niet alleen bij jezelf), snij de kalkoen aan, een mooie toast op je gezelschap draagt ook bij.

Derde stop: Kerstfeest
Dresscode: the Bad Boy
Tenzij je op een feest met een specifieke dresscode belandt, is het nu tijd om de bloemetjes buiten te zetten. Colbert mag aanblijven, maar ruil je stropdas en overhemd in voor een tof shirt en gave accessoires. Enjoy!


Links
Overhemd € 59,50 via The Societyshop
Mouwloze trui € 54,99 via JeansandFashion
Jeans € 139,95 via Score
Smart shoes € 61,54 via Asos

Midden
Overhemd € 59,50 via The Societyshop
Colbert € 99,95 via JeansOnline
Tweed stropdas € 18,89 (16 pond) via Topman
Jeans € 139,95 via Score
Smart shoes € 61,54 via Asos

Rechts
Colbert € 99,95 via JeansOnline
T-shirt € 29,99 via Menatwork
Horloge € 35,41 (30 pond) via Topman
Jeans € 139,95 via Score
Smart shoes € 61,54 via Asos

Ps: wil je nog een kerstoutfit online scoren, houd rekening met verzendtijden. Voor de meeste shops geldt woensdag (of donderdag) als laatste besteldatum als je alles voor kerst in huis wilt hebben.

ClothesMakeMen, grabs you by the clothes.

2 opmerkingen:

  1. errug donkere kleuren. Maar de middelste outfit zou ik kunnen scoren...de schoenen zijn overigens echt afgrijselijk! scapino

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Smaken mogen verschillen, maar ik vind die schoenen echt super! En ook nog in de uitverkoop, dus mooi meegenomen deze feestdagen.

    BeantwoordenVerwijderen